Poetic Stand este o platformă culturală independentă destinată literaturii.
Conținut:
- eseuri și note de lectură
- interviuri cu autori
- grupaje de texte din creația scriitorilor clasici și contemporani, însoțite de scurte repere critice și biografice
- traduceri
- anchete literare
- grupaje de texte ale autorilor aflați la început de drum
- videopoeme
Selecția textelor alese spre publicare aparține echipei redacționale Poetic Stand.
ISSN 2668-9561
ISSN-L 2668-9561
E-mail: poeticstand20@gmail.com
Redactor-șef
Asistent de cercetare în cadrul Institutului de Istorie și Teorie a Literaturii „George Călinescu”. A publicat poezie pe site-urile Zoom France Roumanie, Adevărul și Fragmented Voices și a avut o lectură publică la Institutul Blecher. De-a lungul timpului a scris cronică de carte în publicațiile „Infinitezimal”, „Le Grand Continent” și „Timpul”, cât și pe platforma „Bookaholic”.
Poetă, doctor în științele filologiei și profesoară de limba română. A debutat cu volumul Toate ceasurile (2006). Acesta a fost urmat de Saturn, zeul (2016), Charles Dickens (2017), și Civilizații (2020).
Studentă la Departamentul de Literatură Comparată al Facultății de Litere din Cluj-Napoca. A avut lecturi publice la Institutul Blecher, StudentFest, și a participat în cadrul proiectului „La Feminin”, organizat de Asociația 7 ARTE în parteneriat cu Institutul Blecher.
Studentă în anul întâi la Facultatea de Litere din București. În liceu, a fost redactor-șef al revistei „Alecart”. A participat la festivalurile „Poets in Transylvania” și „Poezia e la Bistrița” (ca jurnalist cultural). A citit la Institutul Blecher și Cenaclul Junimea din Iași. A obținut premiul II la concursul „Iustin Panța” și premiul întâi la concursul „Rețeaua Literară”, pentru proză.
Redactori colaboratori:
Elevă la Colegiul Național „Petru Rareș” din Suceava. Este membră a Casei de Poezie L.ink. Se află în echipa de organizare a Maratonului de Poezie Online și a Festivalului SAD. A citit la Institutul Blecher.
Studentă la Facultatea de Litere din cadrul UBB, secția română-franceză. Scrie poezie și cronică literară. Este interesată de literatura contemporană și de confluența artelor. Din iulie 2020, este redactor la revista „Echinox”.
Poet, actor și dramaturg. A absolvit Academia de Muzică, Teatru și Arte Plastice din Chișinău, specialitatea actorie. În 2019 a câștigat Premiul „Alexandru Mușina” pentru volumul Miere pentru toate exponatele. Poemele și piesele sale de teatru au fost traduse în limba rusă.
Student al Facultății de Filozofie și Științe Politice din Iași. A debutat publicistic în „Poesis Internațional”, nr. 21. A citit la Institutul Blecher, Nepotu’ lui Thoreau și în cadrul serilor FILIT. A tradus pentru „Traducerile de sâmbătă” și pentru „Poesis Internațional”.
Masterand în Studii Literare la Facultatea de Litere a Universității din București. A publicat eseuri, cronici de carte, cronici de film, interviuri, poezie și proză în mai multe reviste culturale din România și Republica Moldova. Este cel mai tânăr autor prezent în Cartea Poeziei 2019 (Arc, 2019), antologie a poeziei contemporane din Republica Moldova.
Studentă la Facultatea de Teatru, secția regie, din cadrul Universității Naționale de Arte „George Enescu”. Este membră a Casei de Poezie L.ink și a echipei care organizeză Maratonul de Poezie Online și Festivalul SAD. A debutat cu volumul Note din secolul kitsch, ca urmare a câștigării Premiului „Alexandru Mușina”.
Alți autori (în ordine alfabetică):
Elev al Liceului Teoretic „Alexandru-Papiu Ilarian” din Dej. A publicat până acum în revistele „Poesis Internațional” și „Vatra” și a susținut lecturi publice în cadrul Institutului Blecher, al Cenaclului Republica și al festivalurilor Poezia e la Bistrița și StudentFest. Se află în echipa de organizare a Maratonului de Poezie Online și a Festivalului SAD.
Doctor al Universităţii de Vest din Timișoara în domeniul filosofiei religiei și al filozofiei neopragmatiste. A publicat șase cărţi de eseuri, două de proză și recentul volum de poezie Nimeni nu-mi spunea (2020).
Traducătoare; Conferențiar doctor în cadrul secţiei de Filologie Rusă şi Slavă a Universităţii din Bucureşti
Filolog; Pasiuni: literatura rusă și poezia contemporană
Lector universitar la Facultatea de Limbi și Literaturi Străine a Universității din București
Absolvent de teologie şi pasionat de literatură. A debutat cu volumul de poezie „Patruzeci și unu. Eu, surdo – mutul” (editura Tracus Arte, 2018), apărut în urma câștigării concursului de debut în poezie „Traian T. Coșovei”. A mai publicat poezie, cronică de carte, eseu literar și teologic în diverse reviste culturale printre care: Timpul (Iași), Convorbiri literare (Iași), Tribuna (Cluj), Urmuz (Câmpina), Revista Noua (Câmpina) si Poesis International (București).
Redactor-șef al revistei Poesis internațional (din 2010) și al Casei de editură Max Blecher (2010) și vicepreședinte al PEN România (2019). A publicat șase volume de poezie (primul – Păpușarul și alte insomnii – în 2003, iar cel mai recent, antologia Maeștrii unei arte muribunde. Poeme alese 2010-2017, în 2017, reeditată un an mai târziu) și a tradus șase cărți de proză și patru de poezie (Kurt Vonnegut, JMG Le Clézio, Tahar Ben Jelloun, Philippe Claudel, Gheorghi Gospodinov, Gökçenur Ç. ș.a.). Ediții ale cărților sale au apărut în traducere în Austria (2012), Serbia (2015), Turcia (2015) și Bulgaria (2017). A editat și îngrijit mai multe antologii de poezie recentă și contemporană (generația războiului, Vasile Petre Fati, Andrei Bodiu, Constantin Abăluță, George Vasilievici).
Fondatoarea platformei online Poetic Stand;
Publicistă, jurnalist cultural
Scriitoare, directoarea Bibliotecii Centrale, Biblioteca Municipală „B.P. Hasdeu”, prezentatoarea emisiunii „Lecturi à la carte” TVM1, director de marketing Editura ARC, social-media jurnalistă la Radio Europa Liberă Moldova. Domenii de preocupare: poezie, critică și istorie literară, eseu, studii culturale, marketing cultural, jurnalism socio-cultural, social media marketing. Deținătoarea mai multor distincții și premii literare din Republica Moldova și România. A publicat în cele mai prestigioase reviste literare din România și Republica Moldova. Poemele și prozele sale au fost traduse în franceză, engleză, spaniolă, rusă, ucraineană, catalană, azeră.
Doctor în litere al Universităţii din Bucureşti. A publicat două volume de exegeză literară franceză (Gustave Flaubert – Miracolul absenţei, 2014, Materie şi violenţă la Lautréamont şi Apollinaire, 2018), un Dicţionar francez – român, român – francez de termeni de intelligence (2017) şi este coautor al unui Dicţionar de scriitori francezi (2012). A publicat în reviste universitare de specialitate articole despre Flaubert, Larbaud, Molière, Lautréamont, E. A. Poe, Gautier, Voltaire, Apollinaire, Maupassant.