Despre

Poetic Stand este o platformă culturală independentă destinată poeziei.

Conținut:

– interviuri cu autori români și internaționali;
– eseuri și note de lectură;
– grupaje din creația poeților clasici și contemporani, însoțite de scurte repere critice și biografice;
– texte într-o „primă lectură”;
– portrete de autor.

Promovăm ocazional poeme noi, încă nepublicate în volume individuale sau colective, împreună cu o scurtă biografie a autorului. Selecția autorilor și textelor alese spre publicare aparține editorilor Poetic Stand.

ISSN 2668-9561
ISSN-L 2668-9561

Editor coordonator
Publicist; Jurnalist cultural

Redactor-șef al revistei Poesis internațional (din 2010) și al Casei de editură Max Blecher (2010) și vicepreședinte al PEN România (2019). A publicat șase volume de poezie (primul – Păpușarul și alte insomnii – în 2003, iar cel mai recent, antologia Maeștrii unei arte muribunde. Poeme alese 2010-2017, în 2017, reeditată un an mai târziu) și a tradus șase cărți de proză și patru de poezie (Kurt Vonnegut, JMG Le Clézio, Tahar Ben Jelloun, Philippe Claudel, Gheorghi Gospodinov, Gökçenur Ç. ș.a.). Ediții ale cărților sale au apărut în traducere în Austria (2012), Serbia (2015), Turcia (2015) și Bulgaria (2017). A editat și îngrijit mai multe antologii de poezie recentă și contemporană (generația războiului, Vasile Petre Fati, Andrei Bodiu, Constantin Abăluță, George Vasilievici).

Absolvent de teologie şi pasionat de literatură. A debutat cu volumul de poezie Patruzeci și unu. Eu, surdo – mutul (editura Tracus Arte, 2018), apărut în urma câștigării concursului de debut în poezie „Traian T. Coșovei”. A mai publicat poezie, cronică de carte, eseu literar și teologic în diverse reviste culturale printre care: Timpul (Iași), Convorbiri literare (Iași), Tribuna (Cluj), Urmuz (Câmpina), Revista Noua (Câmpina) și Poesis International (București).

Studentă la Facultatea de Litere, în cadrul UBB, secția română-franceză. Scrie poezie și cronică literară. Este interesată de literatura contemporană și de confluențele artelor. Din iulie 2020, este redactor la revista Echinox.

Poet și traducător literar. Autorul volumelor: Șantier în rai (2013), winrar de tot (2015), cuticular (2017) și cuticulum vitae (în limba maghiară, 2017).

AUTORI INVITAȚI:

Doctor al Universităţii de Vest din Timișoara în domeniul filosofiei religiei și al filozofiei neopragmatiste. A publicat șase cărţi de eseuri, două de proză și recentul volum de poezie Nimeni nu-mi spunea (2020).

Traducătoare; Conferențiar doctor în cadrul secţiei de Filologie Rusă şi Slavă a Universităţii din Bucureşti

Lector universitar la Facultatea de Limbi și Literaturi Străine a Universității din București

Scriitoare, directoarea Bibliotecii Centrale, Biblioteca Municipală „B.P. Hasdeu”, prezentatoarea emisiunii „Lecturi à la carte” TVM1, director de marketing Editura ARC, social-media jurnalistă la Radio Europa Liberă Moldova. Domenii de preocupare: poezie, critică și istorie literară, eseu, studii culturale, marketing cultural, jurnalism socio-cultural, social media marketing. Deținătoarea mai multor distincții și premii literare din Republica Moldova și România. A publicat în cele mai prestigioase reviste literare din România și Republica Moldova. Poemele și prozele sale au fost traduse în franceză, engleză, spaniolă, rusă, ucraineană, catalană, azeră.

Doctor în litere al Universităţii din Bucureşti. A publicat două volume de exegeză literară franceză (Gustave Flaubert – Miracolul absenţei, 2014, Materie şi violenţă la Lautréamont şi Apollinaire, 2018), un Dicţionar francez – român, român – francez de termeni de intelligence (2017) şi este coautor al unui Dicţionar de scriitori francezi (2012). A publicat în reviste universitare de specialitate articole despre Flaubert, Larbaud, Molière, Lautréamont, E. A. Poe, Gautier, Voltaire, Apollinaire, Maupassant.