Termeni și condiții

Revista PARAGRAF este o platformă online de cultură multidisciplinară, conţinând articole în regim de exclusivitate.

1. TERMENI GENERALI

a) Accesarea acestui site ori a oricărei părţi din acesta presupune acordul dumneavoastră, în calitate utilizator, cu privire la termenii şi condiţiile de mai jos. Prin continuarea utilizării site-ului, dumneavoastră, numit în continuare utilizator, vă daţi acordul la totalitatea termenilor şi condiţiilor.

b) Revista Paragraf poate schimba în orice moment conţinutul site-ului, poate aduce modificări de structură, conţinut şi accesibilitate, poate sista furnizarea informaţiilor pe site, fără un acord prealabil şi fără vreo notificare către utilizatori ori către terţe persoane.

c) Revista Paragraf poate limita accesul la site ori la anumite părţi din acesta. Totodată, poate limita accesul anumitor IP-uri fără notificare şi angajarea vreunei răspunderi.

d) Revista Paragraf îşi rezervă dreptul de a modifica termenii şi condiţiile utilizării site-ului revistaparagraf.com în orice moment, modificările fiind aplicabile începând cu data publicării lor pe site.

2. DREPTURI DE AUTOR

a) Toate informaţiile publicate pe site de către Revista Paragraf (incluzând, dar fără a se limita la, articole, informaţii, fotografii, fişiere audio, bannere publicitare) sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente: Legea nr. 8/1996 privind dreptul de autor şi drepturile conexe, Legea nr. 84/1998 privind mărcile şi indicaţiile geografice şi Legea nr. 129/1992 privind protecţia desenelor şi modelelor), titulari ai drepturilor protejate de lege fiind revistaparagraf.ro sau, după caz, furnizorii săi de informaţii.

b) Sunt interzise copierea, reproducerea, modificarea, interpretarea, recompilarea, distribuirea, publicarea, afişarea, crearea de componente sau produse sau servicii complete derivate, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului site-ului, cu excepţia afişării pe ecranul unui computer personal şi imprimarea sau descărcarea, în scop personal şi necomercial, a anumitor documente sau informaţii explicit desemnate în acest scop, cu condiţia păstrării nemodificate a tuturor elementelor care fac referire la drepturile de proprietate intelectuală, alte drepturi de proprietate şi condiţiile de utilizare ale documentelor sau informaţiilor respective.

c) Preluarea de informaţii de către publicaţii sau, după caz, site-uri web poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi de către Clubul Român de Presă: „preluarea fără cost a unor materiale de presă se poate realiza doar în limita a 500 de caractere, dar fără a depăşi jumătate din articolul sau ştirea în cauză, asigurându-se astfel atât libera circulaţie a informaţiei, cât şi caracterul de revista a presei susţinut de paginile de internet în cauză”. În mod obligatoriu, în aceste cazuri, trebuie citată sursa informaţiei, cu link activ. Preluarea a mai mult decât cele prevăzute anterior, fără notificarea deţinătorului drepturilor, reprezintă o încălcare a a Legii 8/1996 privind dreptul de autor. Preluarea a mai mult de 500 de caractere se poate realiza doar în condiţiile unui acord, financiar sau de altă natură, încheiat cu deţinătorul drepturilor.

Site-urile web care preiau informaţii de pe site-ul revistaparagraf.com vor cita sursa informaţiei cu link către site, după cum urmează:

În textul ştirii, citarea se va face astfel: în primul paragraf se va menţiona expres că sursa informaţiilor este revistaparagraf.com (ex.: „potrivit Revistei Paragraf / informează (Revista) Paragraf” sau orice altă formulă echivalentă), cu link către revistaparagraf.com.

În cazul în care materialul este preluat de Revista Paragraf de la furnizorii săi de informaţii, se va menţiona şi această sursa.

d) În cazul în care utilizatorul constată că un material publicat pe site-ul revistaparagraf.ro o încalcă drepturile de autor sau orice alte drepturi, este rugat să sesizeze acest fapt printr-un mesaj trimis către revistaparagraf.com.

Email: revistaparagraf@gmail.com

COD DEONTOLOGIC